Beste deelnemers van de SWOG,

 

 

Dit jaar organiseert Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe Rabobank ClubSupport de opvolger van de Rabobank Clubkas Campagne. En wij doen mee! Help jij ons aan zoveel mogelijk stemmen?

 

Stemmen

Als je nog geen lid bent van de Rabobank, maar wel een bankrekening hebt, dan kun je eenvoudig lid worden via hun website of een telefoontje naar de bank. Vanaf 2020 is het alleen mogelijk om te stemmen via de app of als je bent ingelogd op onze website. Hiervoor is geen stemcode nodig.

 

Dus gebruik je smartfone of computer

Door in te loggen in de app of op de Rabo-website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.

Klanten kunnen vanaf 5 oktober tot 25 oktober hun stem uitbrengen op de SWOG. (de SWOG is op het stemlijst te vinden onder categorie senioren als S.W.O.Gendt) 

 

Hoe meer stemmen er op ons worden uitgebracht, hoe meer geld we krijgen!

 

Help jij ons om onze clubkas te spekken? Samen bereik je immers meer dan alleen!

 

Met vriendelijke groet, 

Bestuur SWOG

 

 

 

 

 

Opstart Activiteiten van de SWOG

 

Eindelijk is het zover. We mogen per 1 september weer opstarten met de activiteiten van onze groepen. In Walburgen, de Gymzaal, in Hof van Breunissen en in SKC de Leemhof.

 

We moeten wel de Coronaregels blijven toepassen . Dat betekent: handen wassen, 1,5 meter afstand houden en jezelf inschrijven bij de locatie waar je naar binnen gaat. De docent en de cordinator en natuurlijk de deelnemers houden deze regels goed in de gaten.

 

Er zijn enkele groepen die nog niet opstarten.

Dit zijn: bloemschikken, de Soos en Zanglust in Hof van Breunissen.

 

Wij hopen dat je fijn en op een veilige manier kunt sporten, daarna is er weer gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig na te praten in een veilige omgeving.

 

Wij wensen jullie veel sportplezier.

 

 

Tai Chi proeflessen een succes

 

De proeflessen Tai Chi die op 4 en 11 december in SKC De Leemhof Gendt zijn gegeven zijn een groot succes geworden. Aan de vier proeflessen hebben 43 mensen deelgenomen, waarvan zich 34 mensen hebben aangemeld om in 2020 deel te nemen aan de wekelijkse Tai Chi lessen.

 

Thai Chi Tao is een bewegingsvorm. Soepele en langzame bewegingen zorgen voor ontspanning, rust en lichaamsbewustzijn. De oefeningen zijn makkelijk en gericht op de ademhaling, de bloedsomloop en de balans van lichaam en geest. Deze sport is geschikt voor mensen van alle leeftijden en het dragen van sportkleding tijdens de lessen is niet noodzakelijk.

 

De Thai Chi lessen worden aan senioren gegeven in SKC De Leemhof in de Dorpstraat te Gendt en duren een uur. De lessen zijn op dinsdag om 18.30 uur en op woensdag om 9.00 uur en om 10.00 uur. Na de les drinkt de groep gezamenlijk koffie of thee en is er gelegenheid voor gezellig samenzijn. De deelnemers betalen per kwartaal een eigen bijdrag van  18,- die via automatische incasso wordt gend.

 

Deelname is nog steeds mogelijk. Voor informatie kunt u contact opnemen met Gerrie Ninhaus 0481-421422, Fokke Kijlstra 0481-421957 of Redi Verhoeven 0481-422891. Een email sturen naar swogendt@gmail.com kan ook.

 

 

NOABERSCHAP IN LINGEWAARD

 

Praat u wel eens met uw buren over burenhulp, een gezamenlijke burenactie of over verbetering van de directe woonomgeving in uw straat of aan uw plein?

 

Dan kunt u die ideen nu eenvoudig omzetten in een plan met een kostenplaatje erbij van tussen

500,= en  3500,=. Een plan dat u dan met uw buren en eventueel enkele beroepsmensen wilt gaan realiseren.

 

De gemeente Lingewaard heeft ons, Senioren Netwerk Lingewaard,  20.000,= subsidie beschikbaar gesteld. Goede kans dat u uw plan nog in 2019 in uw straat kunt realiseren door het in te dienen bij de projectgroep Noaberschap.

 

Informatie ter inzage bij het Participatiepunt/Bibliotheek in uw woonkern.

Een aanvraagformulier kunt u opvragen via het

e-mailadres:

bplatenkamp@hotmail.com o.v.v. "Noaberschap".

 

 

Een praatje via de Zilverlijn

 

De zilverlijn is een belservice voor ouderen die behoefte hebben aan een luisterend oor of een goed gesprek.

 

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en kosteloos.

 

Wilt u deelnemen aan de Zilverlijn dan kunt u zich aanmelden via het contactformulier op de website: ouderenfonds.nl/zilverlijn of telefonisch 0900 - 60 80 100

 

 

Goedkope rijbewijskeuring

 

Senioren die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht eens per maand bij Fysiotherapie Markt 5 Gendt

 

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911 Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl